maileg julepynt
Main

Maileg julepynt

Nu er det praktisk talt jul. Godt nok er vi kun i midten af november, men overalt sniger julen sig ind på os. Lige fra butikkernes hylder og facader, til julebelysningen i bybilledet. Hele landets juleradiostation er også startet, og man kan allerede nu høre de første julesange rundt omkring.

Om man så er modstander eller fan af den tidlige jul, er den i hvert fald ikke til at undgå.

Juleentusiaster har formentlig også allerede kløe i fingrene efter at få lov at pynte op, mens de mindre begejstrede ser frem til januar hvor det hele atter er overstået.

Men hvordan ser de julepyntede hjem egentlig ud efterhånden? Er det virkelig enten/eller? Enten jule-amok med rødt, grønt og glimmer alle steder, eller absolut ingen julestemning?

Maileg julepynt til dig, der vil holde en afdæmpet jul

Bevares, der er da mange, der er glade for mekaniske nisser og det mest farvestrålende julepynt de kan få deres små, klejnefedtede fingre i. Men mange har også fundet et ganske acceptabelt kompromis, der involverer noget af det mere klassiske julepynt. Herunder hører for eksempel også det diskrete Maileg julepynt, som holdes i så afdæmpede farver, at det ikke overvælder julehadere landet over.

Maileg består af en serie julepynt som er holdt i en dansk, gammeldags, hyggelig stil. Her er intet plastik eller skingre julemelodier involveret, og farverne er behagelige og passer ind i de fleste hjem. Priserne er de samme som meget andet mærkevare-julepynt, og selve produkterne vækker hyggelige minder hos både yngre og ældre juleelskere.

maileg julepynt

Maileg julepynt kan også være blødt

Juletøjdyr er i øvrigt blevet meget populære igen, og her er Maileg julepynt også med på moden. Meget af deres julepynt er nemlig bløde nisser og juledyr, som let kan blive børnenes nye bedste venner. Her skal der i øvrigt advares mod at introducere tøjdyrene alt for sent i julemåneden, idet man risikerer at skulle have dem boende langt ind i det nye år, før de mindste kan overtales til at slippe dem igen.

Nogle familier har også tradition for at have små nissedukker kravlende rundt på juletræet. Dukkerne kan let placeres rundt omkring på træet af både børn og voksne, helt fra bunden af træet til toppen. Juleaftensdag kan noget af underholdningen bestå i at finde alle nisserne på træet, eller at tælle hvor mange der er.

Dansk julepynt gennem tiden

I starten af 1800-tallet fandt det første julepynt vej ind i de danske hjem. I starten blev det pyntet med spiselig julepynt, og senere kom julepynten af papir til. Til at starte med hang gaverne, i øvrigt uindpakkede, på træet i stedet for at ligge under det. Sidst i 1800-tallet begynder danskerne at pryde juletræet med danske flag, og på samme tid vinder julekuglerne af glas indpas. Nisseinvasionen i de danske hjem startede først i 1900-tallet, og omkring 1970’erne tog det for alvor fart med overpyntede hjem fyldt med blandt andet kravlenisser.

Inspirationen til julepynt kommer til stadighed fra udlandet, men flere og flere danske traditioner begynder nu at blive hyldet igen. Derfor vælger mange nu den mere klassiske, gammeldags julepynt igen.