Main

Man skal huske at optimere sin arbejdsplads

For de fleste arbejdstagere, der sidder ved et skrivebord hele dagen, er det vigtigt, at de føler sig godt tilpas, mens de arbejder ved computeren eller til mødeborde. Den forkerte kontorstol kan være lig med ubehag over tid, hvilket kan føre til nedsat arbejdsmotivation, ingen følelse af velvære efter at være kommet hjem fra arbejde og smerter i muskler og led. Dermed har man ikke lyst til at tage på arbejde dagen derpå, da man får ondt i led og muskler af at sidde ned hele dagen. Gode kontorstole skal kunne indstilles på mange forskellige måder. Nogle ergonomiske funktioner er justerbare, andre skal tilpasses ved skrivebordet. Køb dine ergonomiske møbler såsom skriveborde og kontorstole i dag hos inventarland.dk.

For at få en god ergonomisk stilling skal du være opmærksom på følgende.

Din højde betyder hvordan du skal indstille dit skrivebord mest optimalt. Størrelsen af dit skrivebord, har også betydning fordi der skal være plads til dig på dit skrivebord. Den type arbejde du udfører om du bare skriver nogle enkelte fakturaer eller sidder foran skærmen hele dagen. Dertil kommer også hvordan du sidder med din mus har også betydning. Du skal helst ikke bruge for mange kræfter og spænde i musklerne ved at bruge musen. Til sidst hvor langt dit keyboard er fra kroppen betyder også meget. Det skal passe til dine albuer og skuldre så du ikke sidder for langt ind over bordet, men også så du ikke sidder for langt væk.

Det runde bord

Når du indretter dit mødelokale, skal du sørge for at der er behagelige stole i mødelokalet, samtidig vil stolene også afspejle din virksomheds holdning og attitude. Derfor vil det være en fordel at have noget lækkert design, men stadig fungerer i praksis. Dette vil sikre, at alle, der deltager i møderne, føler sig godt tilpas og kan deltage i diskussionen uden at føle smerter, samt at dit firma forstår sig på kvalitet. Du kan også overveje at investere i et whiteboard eller en anden form for tavle for at hjælpe med præsentationer og brainstorming-sessioner. Dette vil skabe et kreativt og godt arbejdsmiljø i mødelokalet. I bør have et rundt bord i mødelokalet, så alle kan se hinanden og deltage i diskussionen. Ideen bag det runde bord siges at være et savn fra riddertiden. Her blev alle set som lige, og på den måde blev alle opfordret til at kunne deltage i mødet, fordi ingen skygger for hinanden. Alt dette vil resultere i et godt arbejdsmiljø, og det betyder, at medarbejderne føler sig godt tilpas og motiveret i deres arbejde. Samtidig vil det også gavne at der i mødelokalerne er taget højde for de små ting, og på den måde vil det også være en benefit. Alt dette kan opnås ved at give dem de rigtige kontorstole og -møbler og ved at skabe en positiv og støttende arbejdskultur. Så er du nået meget længere end dine konkurrenter, og dine medarbejdere vil tale positivt om din virksomhed som nogen der kæmper aktivt for sundhed og godt arbejdsmiljø på arbejdet.

Kommentarer lukket til Man skal huske at optimere sin arbejdsplads