surfboard
Main

Opdag nye udfordringer på vandet med et surfboard

Der er ikke noget bedre end sommer, sol og strand. Med et surfboard kan du også komme på vandet og nyde nye aktiviteter med udfordringer og leg. Så er det ikke kun de vindstille solrige dage du kan komme ud i det fri, men også når vinden blæser og bølgerne bruser. Få det fulde ud af sommeren og køb et surfboard der passer til dig, dit surfer niveau og de aktiviteter du ønsker. 

Find det rette surfboards til nybegyndere 

Størrelsen har virkelig stor betydning når det kommer til surfboards. Nogle er udformet til at kunne klare store og kraftfulde bølger, hvor der virkelig er brug for erfaring, såfremt du vil blive stående oprejst, mens andre har udformning der er mere passende til de danske forhold, til de danske bølger og er mere passende til nybegyndere. Jo længere dit surfboard er, jo nemmere er det at bryde gennem vandet uden modstand og jo bedre er det dermed også til at kunne holde balancen. Longboards som de kaldes, er det helt rette surfboard at gå efter, hvis du som nybegynder gerne vil ud og ride på bølgerne. 

Husk at øvelse gør mester 

Al begyndelse er svær og derfor skal du også huske på, at øvelse gør mester. Inden du tager udfordringen op med de helt store bølger, så er det en god idé at lære dit surfboard at kende. Øv dig i at holde balancen i stille vand og start med de helt små bølger, inden du for alvor har lært at manøvre, holde balancen og læse bølgerne i forhold til dit surfboard. Hvis du virkelig gerne vil give den gas, så er det slet ikke en dårlig idé, at træne benmuskler og balance samt kropsbevidsthed på land, inden du begiver dig ud på vandet. 

Find de bedste bølger i Danmark 

Når først du har fået helt og aldeles styr på dit surfboard og kan stå flot oprejst, manøvre rundt og glide gennem vandet uden at falde af alt for mange gange, så har du måske brug for at finde derhen, hvor der er lidt flere og lidt større bølger. Selvom du måske ser de store surfere under varmere himmelstrøg, så er det faktisk muligt at surfe i Danmark. Mere eller mindre hele vejen langs den Jyske vestkyst, er der mulighed for at surfe på større bølger. Har du stadig brug for lidt hjælp til at lære teknikken, så findes der surfskoler ved vestkysten, som du kan besøge. 

Bliv længere på vandet med det rette udstyr 

Til trods for at det måske er sommer, solen står højt på himlen og du egentlig føler det kunne være meget rart med en dukkert, så er surf-bølger kun tilgængelige de steder hvor der er en hel del vind. Derfor kan et være en fordel med det rette ekstraudstyr til dit surfborad, som eksempelvis en våddragt. Så kan du nemlig blive endnu længere på vandet, inden du bliver kold og ufleksibel i kroppen og få endnu mere tid til sjov på dit nye surfboard. 

Kommentarer lukket til Opdag nye udfordringer på vandet med et surfboard