Ringkøbing
Main

Hold ferie i sommerhus i Ringkøbing

Hvis du skal holde sommerferie i Danmark (igen) i år, er der mange dejlige steder at vælge imellem. Du går dog aldrig helt fejl ved at vælge at holde din sommerferie på den jyske vestkyst. Vestjylland har nemlig mange skønne naturområder og seværdigheder for både store og små. Ved vestkysten kan du desuden nyde solnedgangen over havet hver aften. Herunder får du nogle gode grunde til, hvorfor du skal leje et sommerhus i Ringkøbing.

Vind i håret ved Vesterhavet

Når man lejer et sommerhus i Ringkøbing, er man ikke langt fra Vesterhavet. Den jyske vestkyst er især et dejligt sted at besøge om sommeren, når vejret er lunt. Og der er mange aktiviteter at give sig i kast med ved Vesterhavet. Hvis man ikke er alt for kuldskær, er det altid lækkert at kaste sig i bølgen blå. Her skal man bare være opmærksom på, at Vesterhavet kan være lidt lunefuldt. Man skal i hvert fald altid holde godt øje med børnene og passe på, at man ikke bliver trukket ud af strømmen. Men så længe man tager sine forholdsregler, er der intet i vejen for at tage en dukkert.

Hvis du ikke er den store vandhund, kan du også kaste dig over andre aktiviteter på stranden. De vestjyske strande er f.eks. perfekte til drageflyvning, da det næsten altid blæser her. Du kan også gå på stenjagt med ungerne og finde fine, glatte sten, som I kan dekorere, når I kommer hjem til sommerhuset igen. Måske er I endda så heldige at falde over et stykke rav?

Ringkøbing

Fisk på menuen

Når man holder sommerferie i og omkring Ringkøbing, må man ikke snyde sig selv for et godt fiskemåltid. Der findes mange gode restauranter i selve Ringkøbing, men man kan også med fordel besøge Hvide Sande, Skjern og andre nærliggende byer. Fiskene på de vestjyske restauranter kommer enten fra Vesterhavet eller fra Ringkøbing Fjord.

Når I har fået sulten stillet på én af de skønne, vestjyske restauranter, kan I med fordel købe en vaffelis til dessert. Der er mange gode ishuse ved Vesterhavet, og det er bare hyggeligt at slutte dagen af med en vaffelis og solnedgang over havet.

Kulturelle oplevelser for store og små

Hvis I lejer et sommerhus i Ringkøbing, bør I også besøge nogle af de mange kulturelle tilbud i området. Hvis I er historisk interesserede, er der rig mulighed for at komme helt tæt på Danmarks besættelse ved at bestige bunkerne på stranden. I kan også besøge nogle af de mange frilandsmuseer for at dykke endnu dybere ned i den danske historie. Særligt vikingemuseet i Bork Havn er et besøg værd for både store og små.

For de mere kunstnerisk interesserede, er der også meget at komme efter i og omkring Ringkøbing. Især den årlige sandskulpturfestival i Søndervig er et besøg værd. Her kan man nemlig se store skulpturer, der udelukkende er lavet af sand. Derudover er der også en lang række kunstmuseer og kunsthåndværkere på den jyske vestkyst, som også er et besøg værd.

Kommentarer lukket til Hold ferie i sommerhus i Ringkøbing