fiskestang
Main

Derfor er fiskeri genialt

Rigtig mange mennesker – også herhjemme i Danmark – nyder at fiske, og kan bruge flere timer på denne aktivitet. Og for rigtig mange mennesker er dette genialt, da der her kan findes en lang række positive afkast, på mange forskellige fronter. Her får du nogle af de grunde til, hvorfor fiskeri kan være så sundt, i rigtig manges tilfælde.

Spar penge og forbliv sund og rask

Fisk kan være virkelig dyrt. Det ved de fleste, som selv handler ind og laver mad. Men det er også almindeligt kendt at fisk er sundt, da de indeholder nogle essentielle fedtsyrer, kaldet for omega 3 fedtsyrer. Disse omega 3 fedtsyrer kan blandt andet være gode for at undgå hjerte-kar-sygdomme. Men hvordan får man det så lige til at hænge sammen, når man nu gerne vil undgå hjerte-kar-sygdomme, men fiskene er dyre at købe? Her kan fiskeri være en rigtig fin genvej. Griber man fiskestang og fiskegrej, og sætter en dejlig dag af til at give den gas ved vandet, så kan man nemlig fange sin egen aftensmad. I Danmark er vi omgivet af vand, og vi har have på stort set alle kanter. Derfor kan kystfiskeri være en oplagt mulighed, for at gøre dette. Så simpelt kan det altså være – har man en søndag hvor man ikke har lagt planer, så kan man snuppe sin fiskestang til kystfiskeri, og drage mod en kyst tæt på, hvor fiskeri er tilladt. På denne måde sparer man penge, slapper af og plejer sin krop med essentielle fedtsyrer.

Det sociale aspekt

For mange handler det ikke blot om fangsten, når man griber fiskestang, madding og snøre. Der kan nemlig også sagtens være et socialt aspekt i det. Fiskeri kan gøres sammen med familien, og kan være en rigtig fin aktivitet til kvalitetstid sammen. Andre tager på fisketure, både kortere og længere af slagsen, sammen med nære venner. Her er der nemlig rigelig tid til at snakke sammen, samtidig med at man har en aktivitet sammen.

fiskestang

Ren terapi

Men for måske endda endnu flere, så er fiskeri ren terapi. Mange nyder nemlig også at tage afsted på fisketure alene. At nyde stilheden, samtidig med at man måske nyder en kold øl midt i naturen. At sidde og kigge ud over vandet, om det er en kyst eller en sø, og lade freden opsluge al den stress og jag, som hverdagen til tider kan blive fyldt op med. For hverdagen kan være hård, og mange benytter sig for at få ro i krop og sind af en metode, som hedder meditation. Og på samme måde som når man mediterer, er man, når man fisker, alene med sine tanker, kun for at blive revet ud af dem når fiskestangen rykker på sig. Derfor oplever mange fiskeri som en slags meditation, hvor man kan sætte pris på stilheden – hvor yogamåtten dog er erstattet med en fiskestang.

Lyder alt dette interessant, så grib fiskestangen og start din egen rejse indenfor fiskeri.

Kommentarer lukket til Derfor er fiskeri genialt