aktivitetslegetøj
Nyheder

Aktiver dit barn

Det er vigtigt, at børn og babyer bliver aktiveret. Det bidrager for eksempel til en god udvikling både fysisk og mentalt. Der er mange måder, man kan aktivere sit barn på. Mange vælger at gøre det igennem leg. Leg er godt for mange ting, og der findes efterhånden rigtig meget legetøj, som har et stort fokus på aktiveringen af barnet eller babyen. Det kaldes aktivitetslegetøj. 

Derfor er det vigtigt at dit barn bliver aktiveret

Børn og babyer kan blive aktiveret på mange måder. Forskellige former for aktivering har forskellige fordele. 

Allerede når babyer er helt små, begynder de faktisk at aktivere sig selv. Det gør de gennem forskellige former for leg. Babyer er nemlig rigtig nysgerrige og elsker at røre ved nye ting. Det kan være legetøj, køkkenting, toiletpapir eller hår. 

Barnet vil ofte starte med at kigge på et objekt og eventuelt lugte til det. Herefter vil barnet sandsynligvis begynde at røre ved det. Her vil barnet lære om forskellige former, materialer og farver. Det er en form for sanse motorik. Der findes masser af aktivitetslegetøj, som netop opfordrer barnet til at gøre dette. 

Aktivitetslegetøj kan altså være med til at stimulere børnene. Leg og aktivering er godt for babyen i nuet, men også i fremtiden. Det er nemlig bevist, at babyer, som leger og bliver stimuleret, udvikler sig hurtigere ikke kun socialt og følelsesmæssigt, men også kognitivt og sprogligt. 

Det er meget forskelligt hvornår babyer er klar til forskellige former for stimulering. Det afhænger ofte af alderen. Man kan dog allerede fra fødslen introducere babyen til forskelligt legetøj. Da babyers syn er sløret, skal det gerne være legetøj, hvis farver er meget stærke. Babyer er desuden helt vilde med ansigter – både virkelige ansigter men også på for eksempel billeder.

Forskellige former for aktivitetslegetøj

Aktivitetslegetøj kan være mange ting. Ofte er der fokus på forskellige former, materialer og farver. Det kan for eksempel være store byggeklodser i forskellige farver eller med forskellige motiver. 

Det er dog også populært med forskelligt balancelegetøj. Her får barnet altså en fornemmelse for hvad balance er. Det træner deres evne til at bygge ting. Aktivitetslegetøj, som har et fokus på balance, er rigtig godt. Det kan også være såkaldt stable legetøj. Det er noget, som børn generelt finder rigtig underholdende og noget, som de kan bruge lang tid på. 

Man kan også finde rigtig meget legetøj, som træner barnets finmotorik. Det kan for eksempel være aktivitetslegetøj, hvor barnet skal få noget til at passe ned i forskellige huller. 

Det er vigtigt, at man tjekker aktivitetslegetøjet ordentligt før, at man køber det. Det skal nemlig gerne passe til aldersgruppen. Ellers risikerer man, at barnet kan komme til skade. Det kan også være, at de ikke har lyst til at bruge aktivitetslegetøjet, da det enten er for kedeligt eller for svært. 

Jo ældre barnet bliver, jo mere kompliceret kan legetøjet være. Det kan for eksempel være, at man kan begynde med puslespil eller andre lege. Bolde og bamser er ofte rigtig populære. Så hvis man leder efter en gave til baby, vil man ikke gå helt galt med en af de to ting.