børn
Main

Den oplagte måde at holde familieferie på


Det behøves ikke være svært at holde familieferie, hvis man har rigeligt med plads til at børnene kan boltre sig. Derfor er sommerhusferie også den oplagte måde at holde familieferie på, da man har plads til at have diverse ting og sager med i sommerhuset. Derudover kan man opleve mange forskellige steder, hvis man vælger at være i forskellige sommerhuse. Man kan også omvendt opleve det samme sted igen og igen, hvis man har sit eget sommerhus. Der er fordele og ulemper ved begge måder at holde sommerhusferie på.

Skiftende sommerhuse vs. eget sommerhus

Den store fordel ved skiftende sommerhuse, er at man kan opleve forskellige steder og se nye dele af landet eller endda hele Europa. Ulempen kan være, at man er nødt til at pakke rigtigt meget hver gang, fordi man ikke har det i sommerhuset i forvejen. Skal man f.eks. have et større udvalg af børnenes legetøj med såsom en gyngehest eller andre legesager, så kommer det hurtigt til at fylde i bilen. Fordelen ved skiftende sommerhuse er klart det økonomiske, hvis man ikke er så ofte afsted. Har man f.eks. behov for at være i sommerhus 1-2 gange årligt, vil det højst sandsynligt være for dyrt at have sit eget sommerhus. Man står heller ikke med ansvaret for at holde sommerhuset rent og pænt og at holde haven. Det kan være en stor byrde for nogen. Bruger man imidlertid sommerhuset som et sted, man gerne tager hen til i weekender og ferier, så er det oplagt at have sit eget sommerhus, hvis der er råd til det. Man kan have flere ting i sommerhuset, så man ikke behøves at pakke så meget, når man tager afsted. Derudover kan man leje sommerhuset ud, så man kan få lidt penge ind på kontoen igen.

legebørn

Oplevelser i og omkring sommerhuset

Der er mange oplevelser, man kan have i og omkring sommerhuset og her kan en gyngehest stå i haven. I sommerhuset kan man f.eks. spille brætspil sammen som familie, så man har nogle hyggelige stunder. Man kan også tage i poolen, hvis sommerhuset har sådan et, eller i et lokalt badeland, hvis sommerhuset er tilknyttet sådan et. Sommerhuse er unikke på den måde, at de ofte ligger smukt placeret udenfor de største byer. Man kan derfor både få rigelige med naturoplevelser, samtidigt med at man også har mulighed for at shoppe i byerne. Der er ofte gode legepladser ved de store sommerhusområder, og så kan man også ofte opleve, at der afholdes nogle arrangementer langs strandene hen over sommeren. Et eksempel kan være ved Rømø, hvor man hver sommer kan opleve at se en masse drager ved vandet.

En uge med madlavning

Det gode ved sommerhusferier er også, at der er mulighed for, at man kan lave mad i et ordentligt køkken. Det er klart ulempen ved f.eks. campingferier, som i det tilfælde ofte er mere primitive eller med større afstande til køkkenfaciliteter. Det kan være dyrt at spise ude en hel uge med børn, så derfor er en uge med madlavning ofte den bedste og mest økonomiske løsning i ferien og under madlavningen kan barnet lege på sin gyngehest.

Kommentarer lukket til Den oplagte måde at holde familieferie på