Nyheder

Skal du have et hegn?

Har din have brug for et hegn? Hvis ja, ved du så hvilket du skal have? Har du overvejet alle mulighederne? Skal det være i træ? Skal det være i planke? Skal det måske være et buskhegn? Mulighederne er mange? Og uanset hvilket du ender med at gå med, så er det et godt valg. Men inden du vælger det endelige, så skal du lige først overveje om du har overvejet alle mulighederne. For en anden mulighed, som findes derude, kunne nemlig også være komposithegn. Ved du ikke hvad det er? Så skal du læse med her.

Åben op for hegnets verden

Hvad kan et hegn? Et hegn kan mange ting. Det kan lukke din have af for omverdenen. Det kan bruges til at opdele din egen haven, altså inde i selve haven. Det kan bruges til lukke dele af haven af. Det kan også bare bruges til at få lidt farver og materialer ud i haven. Hvis du nu synes det er begyndt at blive lidt kedeligt at kigge på den samme gamle have. Så kan det, at få et hegn op ude i haven, tilføje en ny nuance til den, så du kan blive glad for din have igen!

Når det så kommer til at vælge et hegn, så handler det først og fremmest om, hvad du skal burge hegnet til. Der findes nemlig et dejligt stort udvalg af, hvad for noget hegn, du kan få brug for. Hvis nu det handler om at lukke din have af fra omverdenen, vil du sikkert gerne have noget hegn, som man ikke kan se igennem. Så nytter det ikke noget med et panelhegn, som man kan se lige igennem. Nej, så skal du nok have noget at planke eller fyldt træ. Eller måske vil du gerne have at din have ikke bliver fuldkommen lukket af. Måske det hellere handler om, bare at markerer hvor din have starter. Så skal du nok ikke vælge fulde planker. Og når du så er kommet frem til dit endelige valg af materiale, så skal du også finde ud af, hvilken farve hegnet skal være i. Skal det være mørkt eller lyst? Hvilken farve kan du lide? Skal det udstråle lys eller skal det mørklægge området?

Ellers skal du vælge et komposithegn

Du kan også gå i en lidt anderledes retning. Ikke alt for anderledes, du får stadig stort set de samme muligheder for, hvordan hegnet skal se ud, men et komposithegn kommer med andre former for fordele. Når du skal have et hegn, så skal du også vide, hvad du går ind til. Ligesom alle andre former for træmøbler, så skal et hegn vedligeholdes. Sådan er det bare altid med træ.

Men ikke med et komposithegn. Et komposithegn er nemlig et hegn, designet til at kunne vedligholde sig selv. Eller det kan holde længere, meget længere. Så du ikke skal bekymre dig om at vedligholde det! Og det gode ved det hele er, at du stadig kan få det i de samme materialer, farver og typer, selv som panelhegn!

Kommentarer lukket til Skal du have et hegn?