tyngdedyne
Nyheder

Guide – derfor skal du vælge en tyngdedyne

Mennesker spenderer i gennemsnit en fjerdedel af hver eneste dag i sengen. Derfor er det vigtigt, at man sætter de rette rammer for en god nattesøvn. Får du ikke nok søvn i hverdagen, kan det påvirke dit energiniveau og generelle humør. En af måderne hvorpå du kan opnå den optimale mængde nattesøvn, er ved hjælp af en lækker tyngdedyne. Der er mange forskellige grunde til, at du skal vælge en tyngdedyne. Vil du vide mere? Læs med herunder, hvor du får en komplet guide.

Hvad er forskellen på en tyngdedyne og en kugledyne?

Du tror det måske ikke, men en tyngdedyne og en kugledyne er ikke det samme – de har dog nogenlunde samme formål. Kugledyner er en speciel form for tyngdedyne, hvor kuglerne skaber tyngde og vægt. Tyngdedynen er en smule anderledes. Tyngdedynen skaber nemlig et konstant pres, der påvirker sanserne på mange forskellige, varierende måder. Mange har den opfattelse, at tyngdedynen arbejder med tunge, hårde tryk, men dette er altså ikke tilfældet. Tyngdedynen er fast, men blid. Dette leverer den perfekte tryghed og tyngde hele natten igennem. Derudover falder niveauet af stresshormonet, mens søvnhormonet stiger. Presset, som tyngdedynen skaber, kaldes af eksperter for ”Deep Pressure Touch Stimulation”, og det er videnskabeligt påvist, at en tyngdedyne kan øge din følelses af velvære og afslappethed. Læs mere om fordele ved tyngdedynen længere nede og køb tyngdedyne hos ScandinavianRest!                   

Hvem kan bruge en tyngdedyne?

Det kan for mange være en stor omvæltning at skulle gå fra en almindelig dyne til en tyngdedyne. Ligesom med så meget andet, går du dog aldrig tilbage, når først du har tilpasset dig tyngdedynen. Før du investerer i en tyngdedyne, er det vigtigt, at du har sikret dig, at du uden problemer kan sove igennem med en tung dyne. Som udgangspunkt kan alle mennesker gøre brug af en tyngdedyne. Individer med angst, stress, koncentrationsbesvær og generelle søvnproblemer kan dog drage ekstra gavn af tyngdedynen, da den leverer en anden afslappethed og ro end almindelige dyner.

Fordele ved tyngdedynen

Der er som tidligere nævnt et hav af forskellige fordele ved tyngdedynen. Grunden til at lige netop tyngdedynen er blevet så populær blandt danskerne er, at dynens tunge vægt har en beroligende og rar effekt. Tyngdedynen kan derfor hjælpe dig med at sove bedre om natten samt falde hurtigere i søvn. En anden fordel ved tyngdedynen er, at du kan variere i vægt alt efter, hvor tung du ønsker, dynen skal være. Det anbefales dog, at du til en start vælger en dyne, som svarer til cirka 15 procent af din kropsvægt. Den smarte tyngdedyne kan fås med henholdsvis 3, 5, 7, 9, 11 og 13 kilo.

Overvejer du at investere i en tyngdedyne, skal du dog være opmærksom på, at personer med svag lungekapacitet skal tage visse forhåndsregler før brug. Der er mange gode grunde til at vælge en tyngedyne! Både du og din nattesøvn vil med sikkerhed takke dig for købet af en tyngdedyne.

Kommentarer lukket til Guide – derfor skal du vælge en tyngdedyne