influenza vaccine på arbejdspladsen
Nyheder

Benyt arbejdstiden på at influenza vaccine på arbejdspladsen

Influenzavaccination er ikke længere forbeholdt ældre over 65 år. Mange virksomheder tilbyder deres medarbejdere at blive vaccineret, og flere medarbejdere vælger at benytte sig af tilbuddet. Vaccinationen finder sted i arbejdstiden på udpegede mødesteder. Vaccinationen kan foregå i private lokaler eller i åbne omgivelser. Vaccinationen finder sted i overarmsmusklen eller i nakken, så tøjet kan blive på kroppen under vaccinationen. Personer, der vaccineres, rådes til at blive i 15-20 minutter i nærheden af influenzavaccine udbyderen, hvis de skulle opleve bivirkninger. Symptomerne på influenza omfatter feber, kulderystelser, hovedpine, træthed, hoste og muskelsmerter. Influenzavaccination giver yderligere indirekte beskyttelse mod mellemørebetændelse, lungebetændelse og bronkitis, som alle er mulige komplikationer af influenza. Influenzavaccination kan ikke garantere 100 % beskyttelse mod influenza, men sygdomsforløbet forkortes. NurseCares holdning til influenzavaccination er, at det altid bør være et frit valg at lade sig vaccinere mod influenza. NurseCare mener dog også, at jo flere der bliver vaccineret, jo større er chancen for en begrænset epidemi og dermed færre smittede. Læs mere omkring vaccinen gennem https://nursecare.dk/influenzavaccination/.

Spar tid gennem influenza vaccine på arbejdspladsen

Et sundhedstjek kan være med til at forebygge sygdom ved at opdage symptomer tidligt. Det betyder, at der kan gribes ind tidligere for at forbedre den enkeltes og virksomhedens sundhed som helhed. Sygeplejerskerne er uddannet til at føre fortrolige samtaler med medarbejderne, så eventuelle problemer kan drøftes åbent. På grundlag af de anonymiserede resultater af disse samtaler får virksomheden en samlet sundhedsprofil. Ud fra denne kan fremtidige tiltag målrettes på både forebyggende og sundhedsfremmende områder til gavn for både arbejdstager og arbejdsgiver. Sundhedsevents er et fleksibelt tilbud til virksomheder, der som udgangspunkt gerne vil implementere sundhed på et neutralt og uforpligtende niveau for at se, om det overhovedet er interessant at investere i sundhed. Det kan også stå alene som en oplevelse eller fungere som en forløber eller efterfølger for et sundhedstjek. Der er mange muligheder og kombinationer, som man kan gøre god brug af. Sundhedsarrangementer gennem NurseCare kan udformes individuelt og f.eks. omfatte foredrag, guidede ture eller workshops om forskellige sundhedsemner. Sundhedsarrangementer er en ideel måde at øge bevidstheden om sundhed i virksomheden og fremme en sund livsstil blandt medarbejderne.

Få taget influenza vaccine på arbejdspladsen

Sundhedsarrangementer kan afholdes der, hvor behovet er. Nogle arrangementer kan, afhængigt af deres formål og resultatorientering, bedst afholdes i virksomheden. NurseCares undervisere har en bred klinisk baggrund, hvilket giver arrangementet et konkret og relevant uddannelses- og informationsindhold. Foredrag, peptalks og workshops tilrettelægges altid i overensstemmelse med målgruppen. Ring og spørg efter nærmere oplysninger.

Kommentarer lukket til Benyt arbejdstiden på at influenza vaccine på arbejdspladsen